poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Makaron ze szpinakiem

Makaron + szpinak to jedne z moich ulubionych składników.
Składniki:
  • szpinak
  • makaron nitki
  • ser feta
  • łyżka śmietany
  • sól i pieprz
  • czosnek wedle uznania
  • ser do posypania
Sposób przygotowania:
 Gotujemy makaron aby był lekko twardy i odcedzamy. W głębokiej patelni podsmażamy rozdrobniony szpinak. Dodajemy sól, pieprz, wyciśnięte ząbki czosnku oraz łyżkę śmietany. Podsmażamy ciągle mieszając aby śmietana się nie zważyła.
Do szpinaku dodajemy makaron i mieszamy wszystko razem.
Podajemy posypane startym lub drobno pokrojonym serem.

Smacznego!!!

Makaroniarnia 2012 Kuchnia Bardzo Włoska 2012

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz