środa, 4 kwietnia 2012

Camembert z żurawiną

Serki Camembert w panierce i konfiturą żurawinową to świetny sposób zarówno na fajną przekąskę na ciepło na imprezce ze znajomymi jak i nieduży aczkolwiek kaloryczny obiad:) Ale kto z Nas nie lubi czasem zjeść czegoś co po ludzku sprawi Nam przyjemność bez liczenia kalorii?
To danie zdecydowanie dla mnie do takich należy.




Składniki:

  • serki Camembert
  • jajko ( ilość zależy od ilości serków jakie chcemy obtoczyć)
  • bułka tarta
  • konfitura borówkowa lub żurawinowa
Sprawa przyrządzenia tych serków jest bardzo prosta. Serki obtaczamy w jajku a potem w bułce tartej z każdej strony i podsmażamy na dość głębokim oleju. Smażymy aż serki zmiękną. Jak widać na zdjęciu u mnie nawet się wylały. Odsączam nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym i podaję na talerzu z konfiturą.
 Szybkie i proste:)

Smacznego!

4 komentarze:

  1. ach! uwielbiam camemberta z żurawiną!

    OdpowiedzUsuń
  2. kiedyś zrobiłam rodzicom, bo sama tego sera nie lubię, byli zachwyceni.
    ps. warto zrezygnować z weryfikacji obrazkowej, bo wnerwia:)

    OdpowiedzUsuń