Serki Camembert w panierce i konfiturą żurawinową to świetny sposób zarówno na fajną przekąskę na ciepło na imprezce ze znajomymi jak i nieduży aczkolwiek kaloryczny obiad:) Ale kto z Nas nie lubi czasem zjeść czegoś co po ludzku sprawi Nam przyjemność bez liczenia kalorii?
To danie zdecydowanie dla mnie do takich należy.
Składniki:
- serki Camembert
- jajko ( ilość zależy od ilości serków jakie chcemy obtoczyć)
- bułka tarta
- konfitura borówkowa lub żurawinowa
Sprawa przyrządzenia tych serków jest bardzo prosta. Serki obtaczamy w jajku a potem w bułce tartej z każdej strony i podsmażamy na dość głębokim oleju. Smażymy aż serki zmiękną. Jak widać na zdjęciu u mnie nawet się wylały. Odsączam nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym i podaję na talerzu z konfiturą.
Szybkie i proste:)
Smacznego!
ach! uwielbiam camemberta z żurawiną!
OdpowiedzUsuńkiedyś zrobiłam rodzicom, bo sama tego sera nie lubię, byli zachwyceni.
OdpowiedzUsuńps. warto zrezygnować z weryfikacji obrazkowej, bo wnerwia:)
Już wyłączyłam weryfikację:)
Usuńpychota :D
OdpowiedzUsuń