Ciasto francuskie to wdzięczny produkt:) Można robić i na słodko i na słono.
Ja przy okazji większości imprezek domowych serwuję na ciepło parówki w cieście francuskim. To szybkie i proste danie, do tego niedrogie. Moim goście wprost przepadają za tą przekąską:)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- parówki cienkie - wedle uznania
- ser w plastrach
- ogórek kiszony lub konserwowy
- papryczka konserwowa
- sos pomidorowy lub ketchup
Parówki obieram z foli, przecinam na pół i nacinam jak kiełbaskę na grilla. Ogórek i papryczkę kroję w cienkie laseczki. Ciasto francuskie rozwijam na blaszce, kroję na 8 części ( jeśli chcemy na więcej musimy parówki przekroić na 3 części bo inaczej nam się nie zamkną kieszonki). Ciasto smaruję sosem i układam na każdym kawałku plasterek sera oraz parówkę i po słupku ogórka i papryki. Ciasto zwijamy w rulonik i zawijamy na brzegach. Każdą kieszonkę nacinamy z wierzchu nożem.
Tak przygotowane kieszonki z parówkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210' ok 15-20 minut do zarumienienia się ciasta.
Życzę smacznego!!!
Szybko, prosto..no i smacznie..
OdpowiedzUsuńuwielbiam parówki w cieście:) szybkie i każdemu smakuje:)
OdpowiedzUsuńto fakt:)
Usuńno nie! że też przed godziną 0 tu zajrzałam! co za smaki! ;)
OdpowiedzUsuń